Wandelen

Elke donderdagochtend start een groep wandelaars voor een interessante wandeling, meestal in de directe omgeving van Enschede. Wekelijks krijgt de groep door de organisator, Sjaak Damen, per e-mail een uitnodiging toegestuurd met plaats van samenkomst en het tijdstip van vertrek. Ook staat daarin – bij benadering – de duur van de wandeling en een indicatie van de weersverwachting. Het komt ook wel voor dat anderen eens een route uitzetten.

Het streven is om echt elke week te wandelen met de groep, want dat geeft houvast en houdt het ritme erin. Het komt voor dat deelnemers wel eens lichamelijke ongemakken hebben, maar vaak blijven ze toch meewandelen, voor zover ze kunnen. Soms doen ze dan maar een beperkte afstand mee.

Een enkele keer wandelen we een hele dag. Bijvoorbeeld in Duitsland, waar we  een wandeling maakten van Billerbeck naar Coesfeld, met een pauze halverwege bij een klooster. Deze wandeling was eigenlijk een stuk van een pelgrimsroute door een mooi afwisselend bos- en cultuurlandschap. We zijn toen met de trein naar Billerbeck gereisd en vervolgens uit Coesfeld weer teruggelopen naar Enschede.

 

Informatie: Sjaak Damen: Tel. 433 84 80 of santiago.damen@gmail.com