Taalcursussen

Nivon Enschede verzorgt diverse laagdrempelige taalcursussen. Het accent ligt vooral op conversatie. Samen in een ontspannen sfeer met elkaar werken aan de eigen beheersing van een taal. De groepen bestaan uit minimaal 6 personen en maximaal 12 personen.

U kunt een gratis proefles volgen om te kijken of deze lessen iets voor u zijn.

De cursussen Engels, Spaans, Italiaans en Duits worden gegeven door ervaren docenten en bestaan uit 10 of 20 lessen. De contributie bedraagt bij 10 lessen 65 euro voor niet Nivon-leden en voor 20 lessen 130 euro (incl. koffie of thee) voor niet-Nivon-leden.

En 55 euro bij 10 lessen en 110 euro bij 20 lessen voor Nivon-leden (incl. koffie of thee).

Engelse conversatie

Ook al heeft u wat Engels op school gehad, het is vaak niet makkelijk een eenvoudig gesprekje in het Engels te voeren, of een Engels sprekend persoon te verstaan. In deze cursus leert u nog beter het Engels te spreken en te begrijpen. De docente is een ‘native speaker’ die op een leuke, niet-schoolse manier met de groepen aan de gang gaat.

Docent: mw. Antoinette Gilding

Groep 1:

De 20 conversatielessen worden gegeven op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.  U kunt gratis een proefles bijwonen, de resterende lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot medio 2022. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente.

Groep 2:

Groep 2 komt bijeen op de donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.  U kunt gratis een proefles bijwonen. De resterende lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot medio 2022. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente.

Spaanse conversatie

Als u wel eens met vakantie naar Spanje gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Spaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

De lessen Spaans vinden plaats op de zaterdagochtend van 10.00-11.00 uur voor beginners en van 11.15-12.15 uur voor gevorderden

De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden.(€65,- incl. koffie / thee) De cursus bestaat uit 10 lessen, elk van 1 uur.

De lessen worden gegeven door een ervaren docente, die vele jaren in Zuid-Amerika heeft gewoond en gewerkt.

Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente, Mw. Saskia Tegels.

Italiaanse conversatie:

Als u wel eens met vakantie naar Italië gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Italiaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

De 10 lessen Italiaans vinden plaats op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. START: woensdag 3 november.

U kunt gratis een proefles bijwonen op 3 november 2021, de resterende lessen gaan daarna door in overleg met de deelnemers en docent door tot medio 2021. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente, mw. Marjolein Frencken

Duitse conversatie

Juist voor mensen in Twente is het zinvol om redelijk goed Duits te spreken. Bijvoorbeeld voor het shoppen in Duitsland of om de eigen kansen op werk over de grens te vergroten.

De lessen Duits worden gegeven op nader te bepalen dag en tijdstippen START: —nader te bepalen / bij voldoende belangstelling.

Docent: Albert Ruijter

INFORMATIE EN AANMELDING

Leermiddelen voor alle cursussen worden in overleg met docenten aangeschaft.

Alle lessen worden gegeven in het Nivongebouw – Dotterbloemstraat 120

Voor onervaren sprekers in de buitenlandse talen worden de lessen aan het individueel niveau aangepast.

Heeft u belangstelling voor de lessen Engels, Spaans, Italiaans of Duits? Neem dan contact op per e-mail: info@nivon-enschede.nl