Taalcursussen

Nivon Enschede verzorgt diverse laagdrempelige taalcursussen. Het accent ligt vooral op conversatie. Samen in een ontspannen sfeer met elkaar werken aan de eigen beheersing van een taal. De groepen bestaan uit minimaal 6 personen en maximaal 12 personen.

U kunt een gratis proefles volgen om te kijken of deze lessen iets voor u zijn.

De cursussen Engels, Spaans, Italiaans en Duits worden gegeven door ervaren docenten en bestaan uit 20 lessen. De contributie bedraagt 120 euro (incl. koffie of thee) voor niet-Nivon-leden en 100 euro voor Nivon-leden (incl. koffie of thee).

Engelse conversatie

Ook al heeft u wat Engels op school gehad, het is vaak niet makkelijk een eenvoudig gesprekje in het Engels te voeren, of een Engels sprekend persoon te verstaan. In deze cursus leert u nog beter het Engels te spreken en te begrijpen. De docente is een ‘native speaker’ die op een leuke, niet-schoolse manier met de groepen aan de gang gaat.

Docent: mw. Antoinette Gilding

Groep 1:

De 20 conversatielessen worden gegeven op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.  U kunt gratis een proefles bijwonen op 7 oktober 2020, de resterende lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot in maart 2021. Rekeninghoudend met feestdagen en afwezigheid docente.

Groep 2:

Groep 2 komt bijeen op de donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. START: 8 oktober 2020. U kunt gratis een proefles bijwonen op 8 oktober 2020, de resterende lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot in maart 2021. Rekeninghoudend met feestdagen en afwezigheid docente.

Spaanse conversatie

Als u wel eens met vakantie naar Spanje gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Spaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

De lessen Spaans vinden plaats op de donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. START: 1 oktober 2020. U kunt gratis een proefles bijwonen op 1 oktober 2020, de resterende lessen gaan in overleg met de deelnemers en docent door tot in maart 2021. Rekeninghoudend met feestdagen en afwezigheid docent.

Docent: Hr. Tony Pahlplatz

Een korte cursus van 10 lessen Spaans start bij voldoende deelname op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur.  START: 3 oktober 2020. U kunt gratis een proefles bijwonen op 3 oktober 2020, de resterende lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot in december 2020. Rekeninghoudend met feestdagen en afwezigheid docente, Mw. Saskia Tegels. De kosten van deze korte cursus zijn: € 50,- voor leden en € 60,- voor niet Nivon leden.

Docente, Mw. Saskia Tegels.

Italiaanse conversatie:

Als u wel eens met vakantie naar Italië gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Italiaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

De lessen Italiaans vinden plaats op de vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. START: 2 oktober 2020. U kunt gratis een proefles bijwonen op 2 oktober 2020, de resterende lessen gaan in overleg met de deelnemers en docent door tot in maart 2021. Rekeninghoudend met feestdagen en afwezigheid docente, mw. Marjolein Frencken

Duitse conversatie

Juist voor mensen in Twente is het zinvol om redelijk goed Duits te spreken. Bijvoorbeeld voor het shoppen in Duitsland of om de eigen kansen op werk over de grens te vergroten.

De lessen Duits worden gegeven op nader te bepalen dag en tijdstippen Bij voorkeur op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. START: —nader te bepalen / bij voldoende belangstelling.

Docent: Albert Ruijter

INFORMATIE EN AANMELDING

Leermiddelen worden in overleg met docenten aangeschaft.

Alle lessen worden gegeven in het Nivongebouw – Dotterbloemstraat 120

Voor onervaren sprekers in de buitenlandse talen worden de lessen aan het individueel niveau aangepast.

Heeft u belangstelling voor de lessen Engels, Spaans, Italiaans of Duits? Neem dan contact op 06-51 44 11 49 of per e-mail: info@nivon-enschede.nl