Taalcursussen

Nivon Enschede verzorgt diverse laagdrempelige taalcursussen. Het accent ligt vooral op conversatie. Samen in een ontspannen sfeer met elkaar werken aan de eigen beheersing van een taal. De groepen bestaan uit minimaal 6 personen en maximaal 12 personen.

U kunt aan het begin van de cursus een gratis proefles volgen om te kijken of deze lessen iets voor u zijn.

De cursussen Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans worden gegeven door ervaren docenten en bestaan uit 10 of 20 lessen. De contributie bedraagt bij 10 lessen 70,00 euro voor niet Nivon-leden en voor 20 lessen 130 euro (incl. koffie of thee) voor niet-Nivon-leden.

En 55 euro bij 10 lessen en 110 euro bij 20 lessen voor Nivon-leden (incl. koffie of thee).

Het “opnieuw leren” spreken van een buitenlandse taal geeft u meer zekerheid om uzelf in een vakantieland verstaanbaar te maken. Soms heeft u al voldoende kennis die enigszins moet worden bijgeschoold. Een enkele keer begint u een taal die u nog nooit heeft gesproken. Binnen een seizoen leert u voldoende om tijdens uw verblijf in het buitenland eenvoudig een gesprek te kunnen voeren. Indien u mee wilt doen, meld u dan tijdig aan.

Engelse conversatie

Ook al heeft u wat Engels op school gehad, het is vaak niet makkelijk een eenvoudig gesprekje in het Engels te voeren, of een Engels sprekend persoon te verstaan. In deze cursus leert u nog beter het Engels te spreken en te begrijpen. De docente is een ‘native speaker’ die op een leuke, niet-schoolse manier met de groepen aan de gang gaat.

Docent: mw. Antoinette Gilding

Groep 1:

De 20 conversatielessen worden gegeven op woensdagavond, vanaf 5 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur.  U kunt gratis de 1e proefles bijwonen, de resterende 19 lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot medio 2023. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente.

Groep 2:

Groep 2 komt bijeen op de donderdagochtend vanaf 6 oktober ’22 van 10.00 tot 11.30 uur.  U kunt gratis de 1e proefles bijwonen. De resterende 19 lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot medio 2023. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente.

Spaanse conversatie

Als u wel eens met vakantie naar Spanje gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Spaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

De lessen Spaans vinden vanaf eind september of begin oktober 2022 plaats op de woensdagnamiddag van 17.00-18.00 uur voor beginners en van 18.00-19.00 uur voor gevorderden

De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden.(€65,- incl. koffie / thee) De cursus bestaat uit 10 lessen, elk van 1 uur.

De lessen worden gegeven door een ervaren docente, die vele jaren in Zuid-Amerika heeft gewoond en gewerkt.

Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente, Mw. Saskia Tegels.

Italiaanse conversatie:

Als u wel eens met vakantie naar Italië gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Italiaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

De 10 lessen Italiaans vinden vanaf eind september of begin oktober ’22 plaats op de woensdagochtend van 09.15 uur – 10.15 uur en  donderdagochtend van 12.00 tot 13.00 uur.!!Lestijden onder voorbehoud !!

De lessen gaan daarna door in overleg met de deelnemers en docente door. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente.

Heeft u belangstelling voor de cursus Italiaanse conversatie die eind september / begin oktober ’22 opnieuw zal starten, geef dit dan door en meld u tijdig aan.

Docente: Merilú Morabito

 

Duitse conversatie

Juist voor mensen in Twente is het zinvol om redelijk goed Duits te spreken. Bijvoorbeeld voor het shoppen in Duitsland of om de eigen kansen op werk over de grens te vergroten.

Wilt u eens wat nieuws beginnen? Vanaf begin oktober ‘22 kunt u bij Nivon Enschede op een ontspannen, niet-schoolse manier Duits leren of uw spreekvaardigheid voor Duits opfrissen. Altijd handig als u (weer) eens met vakantie naar een land gaat waar Duits wordt gesproken.

Misschien is dit wat voor u!

Vanaf woensdag 5 oktober ’22 van 14.00-15.00 uur !!Lestijden onder voorbehoud !! kunt u deelnemen aan Duitse conversatielessen. De 1e les betreft een proefles. De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden.(€137,50 voor niet Nivon leden en €110,- voor Nivon leden incl. koffie / thee) De cursus bestaat uit 20 lessen, elk van een uur. In overleg met deelnemers worden feestdagen / vakanties gepland en de cursusdagen bepaald.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent(e). Minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers per groep. Het “opnieuw leren” spreken van een buitenlandse taal geeft u meer zekerheid om uzelf in een vakantieland verstaanbaar te maken. Soms heeft u al voldoende kennis die enigszins moet worden bijgeschoold. Een enkele keer begint u een taal die u nog nooit heeft gesproken. Binnen een seizoen leert u voldoende om tijdens uw verblijf in het buitenland eenvoudig een gesprek te kunnen voeren. Indien u mee wilt doen, meld u dan tijdig aan. Na voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start.

Franse conversatie

Cursus Franse conversatie.

Wilt u eens wat nieuws beginnen? Vanaf begin oktober ‘22 kunt u bij Nivon Enschede op een ontspannen, niet-schoolse manier Frans leren of uw spreekvaardigheid voor Frans opfrissen. Altijd handig als u (weer) eens met vakantie naar een land gaat waar Frans wordt gesproken.

Misschien is dit wat voor u!

Vanaf begin oktober ’22 kunt u deelnemen aan Franse conversatielessen. De 1e les betreft een proefles. De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden.(€137,50 voor niet Nivon leden en €110,- voor Nivon leden incl. koffie / thee) De cursus bestaat uit 20 lessen, elk van een uur. In overleg met deelnemers worden feestdagen / vakanties gepland en de cursusdagen bepaald.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent(e). Minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers per groep. Het “opnieuw leren” spreken van een buitenlandse taal geeft u meer zekerheid om uzelf in een vakantieland verstaanbaar te maken. Soms heeft u al voldoende kennis die enigszins moet worden bijgeschoold. Een enkele keer begint u een taal die u nog nooit heeft gesproken. Binnen een seizoen leert u voldoende om tijdens uw verblijf in het buitenland eenvoudig een gesprek te kunnen voeren. Indien u mee wilt doen, meld u dan tijdig aan. Na voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start.

INFORMATIE EN AANMELDING

Leermiddelen voor alle cursussen worden in overleg met docenten aangeschaft.

Alle lessen worden gegeven in het Nivon-gebouw – Dotterbloemstraat 120

Voor onervaren sprekers in de buitenlandse talen worden de lessen aan het individueel niveau aangepast.

Heeft u belangstelling voor de lessen Engels, Spaans, Italiaans, Duits of Frans? Neem dan contact op per e-mail: info@nivon-enschede.nl