Taalcursussen

Nivon Enschede verzorgt diverse laagdrempelige taalcursussen. Het accent ligt vooral op conversatie. Samen in een ontspannen sfeer met elkaar werken aan de eigen beheersing van een taal. De groepen bestaan uit minimaal 6 personen en maximaal 12 personen.

U kunt aan het begin van de cursus een gratis proefles volgen om te kijken of deze lessen iets voor u zijn.

De cursussen Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans worden gegeven door ervaren docenten en bestaan uit 10 of 20 lessen. De contributie bedraagt bij 10 lessen 70,00 euro voor niet Nivon-leden en voor 20 lessen 140 euro (incl. koffie of thee) voor niet-Nivon-leden.

En 55 euro bij 10 lessen en 110 euro bij 20 lessen voor Nivon-leden (incl. koffie of thee).

Heeft u belangstelling voor de lessen Engels, Frans, Spaans, Italiaans of Duits ? Of wil jij je direct opgeven voor een cursus. Neem dan contact op per e-mail: info@nivon-enschede.nl

Vermeld in het e-mailbericht waarvoor je je wilt inschrijven. Met vermelding van naam en bereikbaarheid via telefoon.

Het “opnieuw leren” spreken van een buitenlandse taal geeft u meer zekerheid om uzelf in een vakantieland verstaanbaar te maken. Soms heeft u al voldoende kennis die enigszins moet worden bijgeschoold. Een enkele keer begint u een taal die u nog nooit heeft gesproken. Binnen een seizoen leert u voldoende om tijdens uw verblijf in het buitenland eenvoudig een gesprek te kunnen voeren. Indien u mee wilt doen, meld u dan tijdig aan.

Engelse conversatie

Ook al heeft u wat Engels op school gehad, het is vaak niet makkelijk een eenvoudig gesprekje in het Engels te voeren, of een Engels sprekend persoon te verstaan. In deze cursus leert u nog beter het Engels te spreken en te begrijpen. De docente is een ‘native speaker’ die op een leuke, niet-schoolse manier met de groepen aan de gang gaat.

Docente: mw. Antoinette Gilding

Groep 1:

De 20 conversatielessen worden gegeven op woensdagavond, vanaf 5 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur.  U kunt gratis de 1e proefles bijwonen, de resterende 19 lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot medio 2023. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente.

Groep 2:

Groep 2 komt bijeen op de donderdagochtend vanaf 6 oktober ’22 van 10.00 tot 11.30 uur.  U kunt gratis de 1e proefles bijwonen. De resterende 19 lessen gaan in overleg met de deelnemers en docente door tot medio 2023. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente.

Spaanse conversatie

Als u wel eens met vakantie naar Spanje gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Spaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

De komende cursus omvat zeven lessen Spaans en vinden vanaf 8 februari 2023 plaats op de woensdagnamiddag van 17.00-18.00 uur voor beginners en van 18.00-19.00 uur voor gevorderden

De 7 lessen worden gegeven op 8,15,22 februari en 1,8,15,22 en 29 maart 2023.

De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden.(€50,- incl. koffie / thee – leden betalen €38.50) De cursus bestaat uit 7 lessen, elk van 1 uur.

De lessen worden gegeven door een ervaren docente, die vele jaren in Zuid-Amerika heeft gewoond en gewerkt. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente, Mw. Saskia Tegels.

Italiaanse conversatie:

Als u wel eens met vakantie naar Italië gaat, dan is het mooi meegenomen als u dan een eenvoudig gesprekje in het Italiaans kunt voeren. Deze cursus helpt u daarbij.

10 lessen Italiaans starten vanaf 4 januari 2023 op de woensdagochtend van 09.15 uur – 10.15 uur (groep zit vol!) en woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.!!Inschrijving voor deze Lestijden mogelijk!! 

De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden (niet leden: €70,- / leden €55,-) incl. koffie / thee) De cursus bestaat uit 10 lessen, elk van 1 uur.

De lessen gaan door in overleg met de deelnemers en docente. Rekening houdend met feestdagen en afwezigheid docente. Maar u hebt altijd recht op 10 lessen.

Heeft u belangstelling voor de cursus Italiaanse conversatie die 4 januari 2023 zal starten, geef dit dan door en meld u tijdig aan. ( e-mail info@nivon-enschede.nl)

Docente: Merilú Morabito

 

Franse conversatie

Cursus Franse conversatie.

Wilt u eens wat nieuws beginnen? Vanaf woensdag, 26 oktober ‘22 kunt u bij Nivon Enschede op een ontspannen, niet-schoolse manier Frans leren of uw spreekvaardigheid voor Frans opfrissen. Altijd handig als u (weer) eens met vakantie naar een land gaat waar Frans wordt gesproken.

Vanaf 26 oktober ’22 van 14.00-15.30 uur !! kunt u deelnemen aan Franse conversatielessen. De 1e les betreft een proefles. De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden.(€140,-voor niet Nivon leden en €110,- voor Nivon leden incl. koffie / thee) De cursus bestaat uit 20 lessen, elk van een uur. In overleg met deelnemers worden feestdagen / vakanties gepland en de cursusdagen bepaald.

De lessen worden gegeven door een ervaren docente. Minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers per groep. Het “opnieuw leren” spreken van een buitenlandse taal geeft u meer zekerheid om uzelf in een vakantieland verstaanbaar te maken. Soms heeft u al voldoende kennis die enigszins moet worden bijgeschoold. Een enkele keer begint u een taal die u nog nooit heeft gesproken. Binnen een seizoen leert u voldoende om tijdens uw verblijf in het buitenland eenvoudig een gesprek te kunnen voeren. Indien u mee wilt doen, meld u dan tijdig aan. Na voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start.

Docente Mw. Ruth de Maa

Duitse conversatie

Juist voor mensen in Twente is het zinvol om redelijk goed Duits te spreken. Bijvoorbeeld voor het shoppen in Duitsland of om de eigen kansen op werk over de grens te vergroten.

Wilt u eens wat nieuws beginnen? U kunt bij Nivon Enschede op een ontspannen, niet-schoolse manier Duits leren of uw spreekvaardigheid voor Duits opfrissen. Altijd handig als u (weer) eens met vakantie naar een land gaat waar Duits wordt gesproken.

Misschien is dit wat voor u!

We starten zo snel mogelijk op bij voldoende aanmeldingen. U kunt dan deelnemen aan twintig lessen Duitse conversatielessen. De 1e les betreft een proefles. De cursuskosten zijn laagdrempelig gehouden.(€140,- voor niet Nivon leden en €110,- voor Nivon leden incl. koffie / thee) De cursus bestaat uit 20 lessen, elk van een uur. In overleg met deelnemers worden feestdagen / vakanties gepland en de cursusdagen bepaald.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent(e). Minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers per groep. Het “opnieuw leren” spreken van een buitenlandse taal geeft u meer zekerheid om uzelf in een vakantieland verstaanbaar te maken. Soms heeft u al voldoende kennis die enigszins moet worden bijgeschoold. Een enkele keer begint u een taal die u nog nooit heeft gesproken. Binnen een seizoen leert u voldoende om tijdens uw verblijf in het buitenland eenvoudig een gesprek te kunnen voeren. Indien u mee wilt doen, meld u dan tijdig aan. Na voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start.

INFORMATIE EN AANMELDING

Leermiddelen voor alle cursussen worden in overleg met docenten aangeschaft.

Alle lessen worden gegeven in het Nivon-gebouw – Dotterbloemstraat 120

Voor onervaren sprekers in de buitenlandse talen worden de lessen zo veel mogelijk aan het individueel niveau aangepast.

Heeft u belangstelling voor de lessen Engels, Frans, Spaans, Italiaans of Duits ? Neem dan contact op per e-mail: info@nivon-enschede.nl

Of wil jij je direct opgeven voor een cursus. Neem dan contact op per e-mail: info@nivon-enschede.nl

Vermeld in het e-mailbericht waarvoor je je wilt inschrijven. Met vermelding van naam en bereikbaarheid via telefoon.