Maandagmiddag – lezingen / presentaties

Vanaf januari 2022 organiseert Nivon natuurvrienden Enschede om de veertien dagen een lezing. De maandagmiddag vanaf 13.45 uur inloop en om 14.00 uur begint een lezing.

Voor een boeiende lezing of presentatie moet je op maandagmiddag bij het Nivon zijn. En dat voor een heel klein prijsje. Op veelal de eerste en derde maandagmiddag in de maand kun je er terecht voor een programma vol cultuur, natuur, folklore, vreemde landen en humor. Denk daarbij aan schitterende natuuropnames van ons Twente of juist ver weg, verhalen over reizen, geschiedenis toen en nu, of Twentse historie. De beste presentatoren in de Regio komen het u graag vertellen.

Van 14 tot 16 uur in de Grote Zaal van het NIVON-centrum. Ieder is hartelijk welkom.

Entree € 3,- NIVON-leden € 2,-

Nadere informatie bij info@nivon-enschede.nl

Blijf de aankondigen volgen. Zodra het programma bekend is, wordt dat hier gepubliceerd.

In ieder geval hebben we gesprekken met Wytse Boersma over wilde planten; Harry de Jong over natuur in Twente; Albert van der Kaap over Histoforum (geschiedenis – toen en nu)

Verder staan we open voor politieke partijen, muzikanten, schrijvers, wereldreizigers en al dan niet bekende Enschedeërs om een vulling te geven aan de maandagmiddag.

Vast gelegd zijn:

7-2-2022              Harry de Jong    Natuur in Twente Vogels, insecten, planten, landschappen etc.

14-2-2022            Wytze Boersma               Wilde planten in verschillende gebieden van Twente.                

28-2-2022            Frans Rientjes. Van Toren tot Toren. Vanaf diverse torens in Twente gefilmd en Mooi Twente; gefilmd in de 4 jaargetijden. Lentevlucht in brons kunstenaar Ruurd Hallema gevolgd hoe hij dit kunstwerk maakte. Gigengack zienne dreimölle, De opbouw en exploitatie alsmede restauratie van de draaimolen paarden van en door wijlen Tonnie Gigengack met zijn paarden carrousel met orgel.

14-3-2022            Emiel Stolp         Scheepvaart in Twente van de Middeleeuwen tot nu