Werkzaamheden Nivon gebouw

Komende week (eind april ’22) gaat het dakdekkersbedrijf Tuin aan de slag. Volgens opgaaf wordt donderdagochtend 28 april ’22 aangevangen met de vervanging van de dakbedekking door nieuw bitumen en mogelijk nieuwe houten onder platen. Dit zal de komende weken voor enige overlast kunnen zorgen voor de gebruikers van het gebouw. We vragen om begrip en hopen dat de werkzaamheden met goed weer op korte termijn zijn uitgevoerd.

Bestuursuitbreiding

De A.L.V. (algemene ledenvergadering) op 21/4/’22 werd goed bezocht. Door de aanwezigheid van veel jubilarissen was het extra druk en werd het ook na afloop gezellig. Tijdens de vergadering werd Herman Rotting als bestuurslid verkozen en met algemene instemming benoemd tot secretaris. Tevens stelde Klaas Lantinga zich beschikbaar als ‘bijzitter’ –  ‘toekomstige bestuurslid’.  Met de benoeming van Herman tot secretaris en het toetreden van Klaas tot het afdelingsbestuur bestaat het bestuur nu uit vijf mannelijke leden. Graag zien we daarbij nog tenminste één vrouw die zich voor een periode van drie jaar wil binden aan bestuurlijke werkzaamheden. Informatie over en aanmelding bij kan via info@nivon-enschede.nl

Busreis regio Nivon Twente

We gaan dit najaar ’22 weer op pad. Waarheen is op dit moment nog niet bekend. Maar als je erbij wilt zijn. Aanmelden bij Hans Kits  053  4313195

Na aanmelding het geld overmaken op  IBAN NL23TRIO 0198080026 tnv Nivon Regio Twente.

“Nieuw kampeerterrein” bij Nivon

Vanaf april 2022 opent kampeerterrein De Gronselenput onder de Nivon vlag! Welkom bij de club.

Op 30 november was het zover, de overdracht bij de notaris. Na een korte intro door de notaris (over zijn wandelingen bij en met Nivon!) kon er getekend worden.

Peter Verdaasdonk deed dat namens De Paasheuvelgroep en Ron Manuel namens ‘’het Nivon’’. (Namens het Nivon staat in dit geval tussen aanhalingstekens, want Nivon is helemaal de koper niet, dat is haar dochter; Stichting Natuurvriendenhuizen en Kampeerterreinen, de formele eigenaar van al het recreatievastgoed van Nivon.)

Bestuurders nodig – uitbreiding echt noodzakelijk!

We zijn op zoek naar doeners of denkers, gewoon iemand die af en toe wil helpen. Om een vereniging als Nivon natuurvrienden Enschede draaiende te houden hebben we een klein bestuur. Maar volgens de Statuten moeten er minimaal vijf en eigenlijk zeven bestuursleden het bestuur vormen.

We hebben tot nu toe ons kunnen redden. Maar één of twee enthousiaste mensen erbij maakt het overleggen en taken verdelen leuker. Je hebt helemaal gelijk, als je denkt dat wanneer je ergens aan bindt, dit ook inhoud dat je aan het werk moet. Dat klopt.

Maar het vrijwilligerswerk brengt zoveel meer mee.

Informeer voordat je je beschikbaar stelt via info@nivon-enschede.nl naar de werkzaamheden. We vergaderen 9 keer per jaar. De tijd die je wekelijks voor ons bezig bent is echt maar enkele uren.